Lenininpuiston nimi pidettävä ennallaan

kirjoittaja

in
Kuva Lenininpuistosta, Helsingistä.

Esitykset Helsingin Lenininpuiston nimen muuttamisesta ja uudelleennimeämisestä esimerkiksi Lotta Svärdin puistoksi ovat täysin historiattomia ja vailla perusteita. Nimenmuutosta argumentoidaan Venäjän hyökkäyssodalla Ukrainassa, vaikka Putin on itse useaan otteeseen moittinut Leniniä eikä edusta hänen perintöään millään tavalla. On myös muistettava, että Lotta Svärd -järjestö lakkautettiin sotien jälkeen fasistisena järjestönä.

n

Suomen itsenäisyyden saavuttaminen vuonna 1917 oli mahdollista rauhanomaisesti Leninin myötämielisyyden ja tuen ansiosta.

n

Leninin ajattelussa rauha ja solidaarisuus olivat oleellisen tärkeitä, ja hän uskoi kansojen itsemääräämisoikeuteen. Suomen itsenäisyyden saavuttaminen vuonna 1917 oli mahdollista rauhanomaisesti Leninin myötämielisyyden ja tuen ansiosta. Leninillä ei ole tekemistä Stalinin, saati Putinin rikosten ja virheiden kanssa. Venäjän tuomittavan hyökkäyksen käyttäminen verukkeena Lenininpuiston nimen muuttamiseksi on törkeää ja täysin vailla asiayhteyttä.

nn

Puiston nimi, josta päätettiin alkujaan vuonna 1970 valtuutettu Mirjam Vire-Tuomisen aloitteesta, on pidettävä ennallaan. Se on kaiken lisäksi hyvin tunnettu ja käytössä oleva nimi kaupunkilaisten keskuudessa.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *