Turistivero toisi Vantaalle lisätuloja

kirjoittaja

in

Kansainvälisenä ja valtakunnallisena kauttakulkupaikkana ja lentokenttäkaupunkina Vantaalla olisi mielestäni kaikki perusteet ottaa käyttöön kaupungissa yöpyviltä matkaajilta perittävä turistivero. Kyseinen vero on käytössä lukuisissa kaupungeissa Euroopassa ja maailmalla. Vero voitaisiin määrittää kohtuulliseksi matkaajalle, mutta se tuottaisi kuitenkin selvää rahaa kaupungille.

n

nVeron suuruus voisi olla vaikka euron tai kaksi yöltä, ja se suoritettaisiin esim. osana hotellihuoneen maksua. Johtuen veron pienuudesta yksittäiselle matkaajalle, ei kenenkään matkasuunnitelmat juurikaan häiriintyisi, mutta se toisi verotuottoja Vantaalle. Tuloja voitaisiin suunnata muun muassa nuorisotyöhön, julkisten palveluiden vahvistamiseen ja infranhoitoon.

nn

Yöpymisiä oli Vantaan hotelleissa viime vuonna yhteensä yli 925 000.

n

nTuristivero on todellisuutta monissa kaupungeissa kuten Barcelonassa, Wienissä, Balissa, Lissabonissa ja Pariisissa sekä yleisesti muun muassa Belgiassa, Japanissa, Uudessa-Seelannissa ja isossa osassa Yhdysvaltoja.

n

nMyös JP (Juha-Pekka) Väisänen on kirjoittanut Helsingin Sanomissa turistiveron käyttöönoton puolesta Helsingissä sekä ehdotti verotulojen suuntaamista kulttuurin tekemiseen. Aloite on mielestäni mainio.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *