Mitt inledningstal i Borgås fredsevenemang 16:e september

kirjoittaja

in
Jiri Mäntysalo puhumassa Porvoon rauhantapahtumassa 16.9.2023.

Välkommen till Borgå! Detta evenemanget är organiserad av Demokratiska bildningsförbundet, Waves-kollektiv, Kvinnor för fred, PAND – Kontsnärer för fred och FKP:s Borgås avdelning & Nylands distriktsorganisation.

nn

För miljö- och fredsrörelserna är denna vår tid avgörande. Medan liv går förlorade i krig, den militaristiska atmosfären fortsätter, planetära gränser överskrids, måste vi också kämpa mot den misstänksamhet, desinformation och förnekelse som vår rörelse står inför.

nn

Lösningar har hittats och ska hittas – det handlar om hur dessa kan implementeras. Hur man fixar tillståndet för människors välbefinnande, natur, klimat och fred.

nn

Diskussion, musik, kultur, aktivism är sätt att kanalisera ångest till verksamhet och att vara involverad i fredsinsatserna för att utrota missbruk och förtryck.

n

nRedan vid början av evenemanget vill jag tacka evenemangets arrangörsteam, artister, talare, konstnärer och förstås Aatos Café och Vanha123.

nn

Mänskligheten måste kunna vidta stora strukturella åtgärder så att tanken på det sista hösten kan omvandlas till en resa mot fred.

nn

Jiri Mäntysalo

n

FKP:s Nylands distriktsorganisations ordförande

n

n

n

n

n

n


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *