Tradeka-vaaleissa linjataan osuuskunnan suuntaa

kirjoittaja

in
Tradekan edustajistovaalien ehdokasbanneri.

Osuuskunta Tradekan edustajistovaalit pidetään 1.-15.2. Sinä aikana osuuskunnan jäsenten (jotka ovat liittyneet viime vuoden loppuun mennessä) on mahdollista äänestää ehdokasta osuuskunnan ylimpään päättävään elimeen, edustajistoon, joka vaikuttaa omilla päätöksillään osuuskunnan toiminnan linjaan ja luonteeseen.

nn

Olen ehdolla Tradekan edustajistovaaleissa kommunistien ja sitoutumattomien listalla Etelä-Suomen vaalipiirissä. Ehdokasnumeroni on 111. Vaalit pidetään sähköisen äänestyksen ja postiäänestyksen yhdistelmänä. Äänestysaineisto äänestysohjeineen postitetaan kaikille Osuuskunta Tradekan jäsenille ennen vaalin alkua.

nn

Osuuskuntaa pitää tuoda näkyvämmäksi ja julkisesti nostamaan esiin enemmän juurikin osuustoimintaliikkeen periaatteita. Tradekan ei pidä toimia tai pyrkiä näyttäytymään kuin voittoa tavoitteleva yritys. On siis palautettava Tradeka – merkittävän roolin suomalaisen osuustoiminnan historiassa omaava taho – takaisin liikkeen periaatteellisille juurille.

nn

Tradekan on laajennettava toimintaansa uusille aloille, mutta toimittava aina vastuullisella tavalla. Yhteistyötä ei pidä tehdä työntekijöiden oikeuksia polkevien, ympäristöä tuhoavien tai muilla tavoin huonosti toimivien tahojen kanssa. Osuuskunnan on edistettävä sisäisesti ja julkisesti työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksia, harjoitettava työpaikkademokratiaa sekä tuettava työntekijöidensä ja jäsentensä harrastamista ja kansalaisvaikuttamista. Tradekan työpaikoilla olisi tärkeää alkaa toteuttaa rauhantoimintaa.

n

Olen ehdolla Tradekan edustajistovaaleissa kommunistien ja sitoutumattomien listalla Etelä-Suomen vaalipiirissä. Ehdokasnumeroni on 111.

n

Jäsenaloitteille on annettava nykyistä suurempi rooli osuuskunnan toiminnassa ja jäsenten vaikutusmahdollisuuksia on lisättävä mm. järjestämällä äänestyksiä, osallistuvia jäsentapahtumia ja palautekierroksia. Jäsenaloitteiden luonne ei saa sellainen, jossa kysytään tarvitseeko syöpäjärjestö vai ympäristöjärjestö mielestäsi enemmän rahaa.

nn

Erityisen tärkeää on saada Tradekan ruokakauppatoiminta avattua uudestaan. Tradeka myi joku aika sitten pois Suomen Lähikaupan, mutta osuuskunnan ruokakaupat on saatava takaisin, jotta katukuviin saadaan jälleen lisää osuustoiminnallisia kauppavaihtoehtoja. Ruokakauppoihin on luotava, ei ensisijaisesti eniten ostavia ihmisiä, vaan köyhiä ja vähävaraisia tukevia etujärjestelmiä.

n

Erityisen tärkeää on saada Tradekan ruokakauppatoiminta avattua uudestaan.

n

Osuuskunnalla on paljon mahdollisuuksia säästää energiaa ja siirtyä uusiutuvan energian käyttöön. Tradeka voi myös kehittää omaa tuotantoa, joka edistää ekologista rakennemuutosta. Hävikkiä ja jätteitä tulee vähentää. Kierrätyksen pitää olla osuuskunnan palvelujen käyttäjille helppoa ja varmistaa, ettei palveluista siirry jätteitä kaatopaikoille. On syytä edistää lähiruokaa ja -tuotantoa sekä paikallistaloutta helpottamalla uusien osuuskuntien ja pienyritysten mahdollisuuksia tarjota tuotteitaan Tradekan palveluissa.

nn

Tässä alkuun muutamia ajatuksia. Jäsenneltyjä ja jäsentelemättömiä mietteitä voit käydä kuuntelemassa mun osuustoimintaa käsittelevältä YouTube-videolta!

nn

Tradekan vaalisivut


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *