Ydinaseet kieltävän sopimuksen voimaanastumisen vuosipäivä

kirjoittaja

in
Bannerin vasemmalla puolella kuva Jiri Mäntysalosta ja oikealla puolella tekstiä ydinasekieltosopimuksen voimaanastumisen vuosipäivästä sekä vaatimuksesta Suomen hallitukselle liittyä sopimukseen mukaan.

YK:n ydinaseet kieltävä sopimus astui voimaan 22.1.2021, kun 50 maata oli ratifioinut sopimuksen. Ydinaseet julistettiin siis koko maailmaa edustavan YK:n sopimuksella laittomiksi. Käytännössä ydinaseriisuntaan on vielä matkaa.

nn

Yksikään ydinasemaa ei ole allekirjoittanut sopimusta ja monet Yhdysvaltoja mielistelevät maat – Suomi mukaanlukien – eivät uskalla liittyä sopimukseen mukaan. Sopimuksen allekirjoittamisen pelätään vaikuttavan maan maineeseen Yhdysvaltojen silmissä. Ottaen huomioon kaikki ne kauheudet ja sotarikokset, joita Yhdysvallat ja sen johtama Nato ovat olleet tekemässä, ei ole mitään syytä kuunnella heidän neuvojaan – sen enempää kuin muidenkaan kapitalististen ja imperialististen voimien.

n

Jakohan on mielestäni tässä kysymyksessä hyvin selvä. Joko hallitukset vastustavat ydinaseita ja toimivat niiden hävittämiseksi tai sitten ne ovat ydinaseiden puolella.

n

Jakohan on mielestäni tässä kysymyksessä hyvin selvä. Joko hallitukset vastustavat ydinaseita ja toimivat niiden hävittämiseksi tai sitten ne ovat ydinaseiden puolella. Suomen hallituksen tulee pikimmiten allekirjoittaa ja ratifioida ydinasekieltosopimus, jotta Suomelle perinteiset puheet ’rauhasta ja sillanrakennuksesta’ eivät olisi kokonaan vailla pohjaa.

nn

Lisäksi kannustan kaikkia Suomen kaupunkeja liittymään kaupunkivetoomukseen ydinasekieltosopimuksen puolesta. Vetoomuksella viestitään samalla etenkin sopimusta vielä allekirjoittamattomien maiden hallituksille, että niiden tulee liittyä ydinaseriisuntaa tukevien rintamaan.

nn

Ydinaseet aiheuttavat valtavan uhan ihmiskunnalle ja planeetalle. Nykyisillä ydinaseilla pystyttäisiin hävittämään elämä maapallolta. Nyt on alettava toimimaan ydinaseriisunnan ja aseistariisunnan tiellä. Jos haluat rauhaa, valmistaudu rauhaan.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *